Over BIF

Over BIF

BIF investeert middels minderheidsbelangen in innovatieve scale-ups en mkb in de regio Noordoost-Brabant. Het fonds streeft naast financieel rendement naar impact maken op de lokale werkgelegenheid met sterke aandacht voor ESG (Environmental, Social & Governance). 

BIF focust zich op innovatieve scale-ups en mkb in de omgeving Noordoost-Brabant. Hier vallen de volgende 14 gemeenten onder: ‘s-Hertogenbosch, Meierijstad, Oss, Uden, Bernheze, Vught, Sint-Michielsgestel, Boekel, Boxtel, Heusden, Haaren, Landerd, Maasdriel en Zaltbommel.

BIF biedt kennis, netwerk, kapitaal en lange termijn commitment. BIF gaat voor een lange termijn verbintenis, omdat wij vinden dat een onderneming gebaat is bij een lange-termijn-relatie met haar investeerder. Dit commitment krijgt de onderneming dan ook van ons, net als een actief aandeelhouderschap, een betrokken coach en ervaren sparringpartner met een krachtig netwerk voor het managementteam.

BIF investeert altijd in de vorm van aandelenkapitaal. Het minimale investeringsbedrag is € 500.000. Wij werken voor grotere investeringen samen met co-investeerders. Ons streven is dat de ondernemer altijd de meerderheid van de aandelen behoudt.

2068
2068
Voorbereiding

Contact

Neem geheel vrijblijvend contact op met Teun Onstenk of met Chantal van den Wassenberg.

 

Kennismaking

Kennismakingsgesprek met BIF waarin o.a. de criteria worden getoetst en belangrijke informatie wordt gedeeld.

 

Presentatie

Presentatie voor leden van de Investeringscommissie.

Transactie

Intentieverklaring

De transactiecontouren worden op hoofdlijnen vastgelegd.

 

Boekenonderzoek
Tijdens het boekenonderzoek wordt de onderneming geanalyseerd op economische, juridische, fiscale en financiële omstandigheden. 

 

Transactiedocumentatie
Opstellen van verkoop- en aandeelhoudersovereenkomst.

Participatie

De closing is de start van een actief aandeelhouderschap en openstelling tot het netwerk en kennis van investeerders

Klaar voor de groeiversnelling?

Is jouw onderneming toe aan de volgende stap? Sta je open voor coaching en begeleiding vanuit BIF én ben je gevestigd in de regio Noordoost-Brabant? Ben jij als onderneming bepalend in de markt en klaar zijn voor verdere groei? BIF is benieuwd naar jouw ambities en ideeën. Neem contact met ons op voor een afspraak.

Neem contact op
Klaar voor de groeiversnelling?
Klaar voor de groeiversnelling?