Coaching

Coaching

Meer dan alleen kapitaal

BIF vindt het belangrijk om hetgeen te bieden waar een managementteam en de onderneming behoefte aan heeft. Middels een investering vanuit BIF kan jouw onderneming rekenen op actieve betrokkenheid middels coaching. Elke participatie wordt gekoppeld aan een ervaren ondernemer die fungeert als sparringpartner. Vanzelfsprekend wordt de coach gekozen die het beste bij de onderneming past; niet alleen op basis van kennis, ervaring en netwerk, maar ook op basis van behoefte en persoonlijke klik. Dat noemen wij meer dan kapitaal alleen.

Meer dan alleen kapitaal
Meer dan alleen kapitaal

De coaches

De coaches zijn allen zelf ondernemer (geweest) met een succesvolle staat van dienst. Ons team heeft ruime ervaring in verschillende sectoren, waaronder voedingsmiddelen, consumentengoederen, chemie, gezondheidszorg, transport en logistiek en ICT / Artificial Intelligence. Hierdoor weten we precies wat er bij jouw onderneming speelt en wat er voor nodig is om succesvol te zijn.

De intensiteit van de coaching is afhankelijk van de uitdagingen die er spelen. Denk hier bijvoorbeeld aan uitdagingen op het vlak van strategie, marketing, HR en financieel. Essentieel is dat we niet op de stoel van de ondernemer gaan zitten. Op deze manier werken we samen als team aan groei en succes.

 • Abel Slippens

  Abel Slippens nam op 57-jarige leeftijd afscheid als CEO van Sligro Food Group, een beursgenoteerd familiebedrijf, waar hij ruim 20 jaar directievoorzitter was. Sindsdien is hij zich voornamelijk gaan toeleggen op commissariaten en raad van advies taken bij een tiental bedrijven. Verder coacht hij diverse jonge ondernemers en participeert hij in startende bedrijven. 

 • Jack de Laat

  Jack de Laat is 35 jaar werkzaam geweest als DGA voor het familiebedrijf SPS uit ’s-Hertogenbosch, producent van decoratieve verven en pleisters. In 2017 is dit bedrijf verkocht aan RPM, een Amerikaanse multinational in coatings. Inmiddels is Jack actief betrokken bij diverse startups en scale-ups. 

 • Arjen Heeres

  Arjen Heeres was mede-oprichter en COO van Quintiq. Quintiq levert en implementeert planning- en optimalisatiesoftware waarmee bedrijfsprocessen en supply chains geoptimaliseerd kunnen worden. Inmiddels heeft Quintiq ruim 1.000 medewerkers en een twintigtal internationale vestigingen in alle delen van de wereld. Arjen richt zich sinds 2016 op zijn werkzaamheden als commissaris (o.a. Planon) en investeerder.

 • Maddy Goossens

  Maddy was tussen 1975 en 2004 DGA van Goossens Meubelen. Samen met zijn broer heeft hij dit bedrijf uit kunnen laten groeien tot een top-3-bedrijf in de meubeldetailhandel van Nederland. Als DGA was Maddy vooral actief met de taken die bij een CFO horen. Momenteel is hij actief in vastgoed en bedrijfsparticipaties.

 • Han van Horen

  Han van Horen is (mede-)oprichter van uitzendorganisatie HOBIJ “Pioneers at work” met het hoofdkantoor in Veghel. Na 26 jaar heeft hij zijn bedrijf ingebracht in Labour Power Company, een conglomeraat van meerdere uitzendbedrijven waarvan hij nu medeaandeelhouder, bestuurslid en directielid is.  Daarnaast is Han actief als investeerder in vastgoed en in bedrijven.

 • Gerben Boersma

  Gerben Boersma is DGA van Koster Keunen en René Schönefeld. Koster Keunen is gespecialiseerd in het verwerken van natuurlijke (bijen)wassen tot halffabricaten voor de cosmetische, farmaceutische, kaarsen en voedingsindustrie. René Schönefeld verkoopt onder de merknaam Three Kings wierook en quick light houtskooltabletten over de gehele wereld.