VAA Data Works en BIF investeren in ICT en Datascience voor Agri & Food

10 juli 2020

VAA Data Works (VAA), dé specialist in het ontwikkelen van ICT en datascience oplossingen voor Agri en Food en  BIF (Bossche Investeringsfonds) slaan de handen in één. Met de eveneens toetredend technisch directeur Will Kroot is de weg geplaveid voor een duurzame toekomst vol innovatieve oplossingen.

VAA is de verbindende factor op het gebied van data toepassingen ten behoeve van onder andere duurzaamheid en voedselveiligheid, bedrijfscontinuïteit, ketentransparantie en administratieve lastenverlichting. Met een sterk gegroeid aantal mensen wordt dagelijks gewerkt aan het ontsluiten en bewerken van data.  Een voorbeeld is het in beeld brengen van voedselketens, wat leidt tot inzicht in keteninformatie bij het scannen van een product in de supermarkt. BIF neemt een minderheidsbelang in  de onderneming, die met de investering verder kan bouwen aan innovatieve oplossingen op het gebied van onder andere data science en blockchain. Gemeente ’s-Hertogenbosch, één van de 7 investeerders van BIF zet al jaren vol in op zowel Data, ICT als Agri en Food. Arjen Heeres, oprichter van het Bossche ICT-bedrijf Quintiq en nu één van de  private investeerders  van BIF, gaat de ondernemers, als onderdeel van de participatie, coachen bij het verwezenlijken van de groeiambities.

Kroot: “We hebben duidelijke en ambitieuze groeidoelstellingen geformuleerd. De klimaatdoelen en voedseltransitie zorgen voor een groeiende behoefte aan data toepassingen en samenwerking tussen ketenpartijen. Door samen met onze klanten innovatieve toepassingen te ontwikkelen geven we invulling aan deze behoefte.” Tevens ziet VAA een belangrijke uitdaging in het tackelen van de stikstofproblematiek. Oprichter Corné van Aaken blijft voorlopig aan boord als algemeen directeur: “Het gevoel bij BIF was direct goed.”

Foto door John van Hamond. vlnr: Corne van Aaken, Arjen Heeres en Will Kroot