Fruitfunk

29 oktober 2018

Fruitfunk

Fruitfunk laat kinderen in heel Europa gezonder eten én snoepen.
Fruitfunk maakt snoepgoed en tussendoortjes uit fruit. Uit het fruit wordt, met behoud van zoveel mogelijk vitamines en vezels, water onttrokken, waarna het residu wordt geperst en gevormd. De fruitsnacks bevatten verder geen enkele kunstmatige toevoeging, wat het ook geschikt maakt voor onder meer veganisten en diabetici.

Fruitfunk is in 2014 gestart door Rob de Weert en Daan Schapendonk. Fruitfunk weet het verwenmoment van kinderen verantwoord, lekker en leuk te maken. Zo kunnen kinderen toch genieten van een lekker snoepje en tegelijkertijd al het belangrijke uit fruit binnen krijgen. Inmiddels zijn de producten van Fruitfunk verkrijgbaar in de bekende supermarkten in de Nederland en bij diverse retailers in heel Europa.

Fruitfunk en BIF
In juni 2017 heeft BIF via een groeifinanciering geïnvesteerd in Fruitfunk. Later heeft BIF, samen met de aandeelhouders BOM en 2 informals een extra kapitaalinjectie gegeven. Deze investeringen stelden Fruitfunk in staat haar merkbekendheid verbeteren, haar assortiment door te ontwikkelen en haar organisatie te professionaliseren tot een volwaardig leverancier van Europese retail accounts. In 2018 is de omzet van Fruitfunk meer dan verdubbeld.

Meer over Fruitfunk