Workshops Fermenteren Jamfabriek

Staat je moestuin vol met groente en weet je niet meer wat je daarmee aan moet? Of kunnen je darmen wel wat aandacht gebruiken en krijg je liever probiotica binnen uit voeding dan uit een potje? Op vrijdagmiddag 28 juni kun je bij de Jamfabriek terecht voor twee informatieve én actieve workshops fermenteren. De workshops worden verzorgd door Brenda en Marieke van De Voedingsacademie.

Workshops Fermenteren Jamfabriek

Tijdens de workshops vertellen de dames je meer over je darmen en de praktische kant van fermenteren. Ondertussen ga je aan de slag met twee basistechnieken. Zo snijd, rasp en kneed je onder andere verschillende soorten groente en kruiden en doe je het in een glazen pot. Vanaf daar nemen melkzuurbacteriën het over en veranderen ze de inhoud van de pot in een weldaad voor je gezondheid.

Het meest bekende voorbeeld van gefermenteerde groente is zuurkool. Maar tijdens de workshop maar je iets anders, namelijk kimchi én een combinatie met cherrytomaten en kruiden.

Datum en tijd

Vrijdagmiddag 28 juni. De workshop duurt 1,5 uur. De Voedingsacademie verzorgt deze middag twee identieke fermentatieworkshops; 

  • Workshop 1 is van 13.15 uur tot 14.45 uur.
  • Workshop 2 is van 15.15 uur tot 16.45 uur.

Kosten

€85,- (incl. BTW).

Wat krijg je?

  • Volop informatie over darmgezondheid. Gefermenteerde voeding is namelijk een mooie bron van pre- en probiotica. Het is een weldaad voor je darmen én het versterkt je immuunsysteem.
  • Twee basistechnieken om te fermenteren.
  • Het zelfvertrouwen om thuis veilig te fermenteren. Want dat zien we natuurlijk het liefst, dat we je zó inspireren dat je thuis ook aan de slag gaat.
  • Alle ingrediënten en twee weckpotten om mee aan de slag te gaan.
  • Het boek Vast Wel! met volop inspirerende kennis en recepten die je darmgezondheid ondersteunen. En inderdaad, ook vasten zelf heeft een positieve invloed op je darmgezondheid. Boek Vast Wel! - De Voedingsacademie
  • Na afloop ontvang je de recepten per email.

Wat neem je mee?

Een rasp, een groot koksmes, een klein schilmesje, een snijplank en een schort.

Waar kun je je aanmelden?

2214
2213