AgroExact: Thuis in het Bossche startup-ecosysteem

25 november 2020

Bossche Investeringsfonds (BIF) participeert in veelbelovende data-food onderneming

Tijdens de Den Bosch Dataweek in 2018 werd het eerste contact tussen AgroExact (AE) en de Bossche Investerings Maatschappij (BIM) gelegd. Nu, twee jaar en drie investeringsrondes verder, hebben ze passende huisvesting gevonden in Jamfabriek en krijgen ze begeleiding bij het realiseren van hun groeidoelstellingen van ervaren ondernemers. De investering van BIF gaat ze helpen om tot een landelijk dekkend netwerk te komen.

AE heeft een toepassing ontwikkeld waarmee boeren altijd op de hoogte zijn van de exacte bodem- en weersomstandigheden op hun akkers. Hierdoor kunnen zij zo optimaal mogelijke groeiomstandigheden creëren en op een duurzame manier hoge opbrengsten uit hun akkers halen.

Startup begeleiding BIM
De Bossche Investerings Maatschappij (BIM) maakt ondernemen mogelijk. Onder begeleiding van business developer Robert Koelman nam AE deel aan Braventure en het Investor Readiness Programma bij de BOM. Dit stelde AE in staat een pré-seed lening op te halen bij het Brabant Startup Fonds. Wat volgde was een succesvolle pilot bij 20 boeren in de regio. Inmiddels heeft AE zijn intrek genomen in Jamfabriek, dé broedplaats voor innovatieve ondernemers op het gebied van Food en Agro. De BIM begeleidde AE vervolgens bij het aanvragen van vervolgfinanciering: een starterslening vanuit het Data-ICT fonds van de gemeente ’s-Hertogenbosch en vervolgens een innovatielening bij de Rabobank. En met succes. AE heeft hiermee de pilot kunnen opschalen naar circa 50 boeren heeft het product verder geoptimaliseerd.

Toekomst
Wat de toekomst nog brengt voor AgroExact? Met de investering van BIF én een plek in de vernieuwde Jamfabriek ziet de toekomst er rooskleurig uit. Niek van Andel: “We beschikken nu over het kapitaal om echt op te schalen en een bepalende speler te worden door te bouwen aan een landelijk netwerk. De ondersteuning van BIM en de toegang tot het netwerk van het Bossche en Brabantse ecosysteem heeft ons al veel gebracht.” Ondertussen bouwt AE verder om haar missie “Het beste voor de boer” te realiseren door boeren toegang te geven tot lokale weerdata en adviezen.

Op zoek naar begeleiding, funding of huisvesting voor jouw onderneming? Neem dan contact op met de BIM
of met BIF.

Foto door John van Hamond. v.l.n.r. Robert Koelman (NV BIM), Sven boogaard, Thomas Brocken en Niek van Andel (AgroExact)